IMG_8095_m.jpg ketoneilikat.jpg broilerinlanta_pieni.jpg maisemapelto.jpg rypsipelto.jpg tammihaka.jpg viljapelto.jpg riistapelto_0.jpg kosteikko.jpg Aneriojärvi.jpg kesa_-_copy.jpg img_9200_m.jpg halikonjoki_0.jpg piippo ruusuruoholla.jpg rantaniitty.jpg img_0709.jpg img_9188.jpg puiden takaa.jpg pelto.jpg kuurankukkia.jpg
 

Juhlaseminaari

  Realismia, ravinteita ja luonnon runsautta –
  ympäristön ja maatalouden JÄRKI liitto

  Järjen ensimmäinen viisivuotiskausi huipentui Järki-juhlaseminaariin, joka pidettiin myrskyisänä Lucian päivänä 13.12.2013 Finlandia-talolla. Tapahtuman juhlapuhujana oli Ilkka Herlin, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja ja yksi Baltic Sea Action Groupin (BSAG) perustajista. Ilkka Herlin keskittyi puheessaan ravinnekiertoon ja kierron vuotokohtien merkitykseen niin globaalisti kuin kansantaloudessakin.

  Järki-hankkeen ohjausryhmän varapuheenjohtaja Fredrik von Limburg Stirum ja hankkeen projektipäällikkö Eija Hagelberg kertoivat Järki-hankkeen matkasta. Hanke on työssään nähnyt, että tahtoa edistää maatalouden ympäristötyötä on, mutta yhteistä keskustelua tulevaisuuden kestävästä maataloudesta ja sen tuomista mahdollisuuksista ja haasteista eri sidosryhmille tarvitaan.

  Em. puheenvuorojen jälkeen käytiin Helsinki-salissa pitkään  positiivisen ratkaisukeskeistä keskustelua yleisön kanssa. Keskustelu on tärkeä työkalu kestävän maatalouden edistämiseksi. Kiitos kaikille mukana olleille aktiivisesta keskusteluun osallistumisesta!

  Kestävän maatalouden strategian lisäksi tarvitaan mahdollisuuksia testata uusia toimintatapoja – epäonnistumisenkin uhalla. Innovaatioiden käyttöönotto vaatii onnistunutta viestintää ja siksi tulevaisuuden maataloudessa niin viljelijä- kuin kuluttajaneuvonnankin roolin tulisi kasvaa.

  Seminaarin osanottajille tarjottiin Järki-materiaalia:

  Tilaisuudessa katsottiin Järki-hankkeen tuottama video "Oodi märehtijöille" sekä kuvakoosteena Järki-hankkeen viisi ensimmäistä toimintavuotta "Järki-hanke tutkimusmatkalla".

  Video ja kuvaesitys ovat katsottavissa Youtube-esityksinä:

  Oodi märehtijöille-video (3:04)

  Järki-hanke tutkimusmatkalla -kuvaesitys (8:19)