rantaniitty.jpg pelto.jpg maisemapelto.jpg img_9188.jpg kesa_-_copy.jpg rypsipelto.jpg ketoneilikat.jpg riistapelto_0.jpg puiden takaa.jpg img_0709.jpg broilerinlanta_pieni.jpg piippo ruusuruoholla.jpg tammihaka.jpg viljapelto.jpg img_9200_m.jpg Aneriojärvi.jpg halikonjoki_0.jpg kuurankukkia.jpg kosteikko.jpg IMG_8095_m.jpg
 

JÄRKI 2014-2018

  JÄRKI -hankkeen toinen viisivuotiskausi hyvässä vauhdissa

  Luonnon- ja riistanhoitosäätiön sekä Baltic Sea Action Groupin (BSAG) yhteinen Järki-hanke on saanut jatkorahoituksen kaudelle 2014 - 2018. Rahoittajinamme ovat Sophie von Julinin säätiö sekä Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö. Toimintaan liittyvää viestintää on rahoittanut Suomen Kulttuurirahasto vuosina 2014-2015. Osahankkeet täydentävät JÄRKI-kokonaisuutta. Ympäristöministeriön rahoittamat ravinnekierrätyshankkeet JÄRKI Lannoite ja Ruokopelto edistävät JÄRKI-tavoitteita. JÄRKI Lannoite on yhteistyöhanke Livia -maatalousoppilaitoksen kanssa, ja Ruokopelto on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vetämä hanke, jossa JÄRKI on partnerina.  

  Järki-hankkeen kakkosvaiheen tavoitteena on kestävän maa- ja metsätalouden luonnon monimuotoisuuden ja vesiensuojelun järkevä edistäminen. Keskiössä pysyy edelleen ravinteiden kierrätys, sillä se on maailman ruokaturvan kannalta ohittamaton suunta, mutta ratkaisee myös monta kansallista ja Itämeren kannalta keskeistä ongelmaa. Riista, sen elinympäristöt ja villiruoka ovat tärkeä osa Järki-hankkeen kakkosvaihetta.

  JÄRJEN toteutus on jaettu kahteen osaan. JÄRKI Luonto ja riista -osan tavoitteena on edistää maa- ja metsätalouden kokonaisvaltaista luonnonhoitoa ja kestävää riistataloutta. Toteutuksesta vastaa Luonnon- ja riistanhoitosäätiö.

  JÄRKI Ravinteet -osasta vastaa Baltic Sea Action Group.  Tavoitteena on vaikuttaa Suomen ja EU:n politiikkaan siten, että ravinteita kierrättävä sekä luonnon monimuotoisuutta vaaliva maa- ja metsätalous nousee arvoiseensa asemaan.

  JÄRKI viestii jatkossakin iskevästi eli hyviksi havaitut teemoittaiset tietoiskut ilmestyvät edelleen. JÄRJEN kohderyhmä on laaja, viljelijöistä, maanomistajista ja maatalouden päätöksentekijöistä kuluttajiin ja ympäristötoimijoihin.

  Takaisin sivulle Mikä Järki-hanke?