piippo ruusuruoholla.jpg ketoneilikat.jpg pelto.jpg tammihaka.jpg riistapelto_0.jpg kosteikko.jpg img_0709.jpg kesa_-_copy.jpg kuurankukkia.jpg halikonjoki_0.jpg rantaniitty.jpg rypsipelto.jpg img_9188.jpg IMG_8095_m.jpg broilerinlanta_pieni.jpg maisemapelto.jpg puiden takaa.jpg Aneriojärvi.jpg img_9200_m.jpg viljapelto.jpg
 

Maatalousympäristö

    Maatalousympäristö on syntynyt vuosisatojen kuluessa nykyisenlaiseksi. Se on syntynyt tarpeesta tuottaa ruokaa asukkaille. Maailman kaupan vapautuminen on muuttanut ruuan kulutustottumuksia omavaraisuuden aikakaudelta merkittävästi. Samalla kun maahan tuodaan ruokatuotteita ja raaka-aineita, niitä viedään maasta pois. Itämerellä seilaa useita rahtilaivoja kuljettaen ruokaa suuntaan jos toiseenkin.

    Kolmasosa suomalaisista elää maaseudulla.  Monet kaupunkilaiset kulkevat päivittäin maaseudun halki työmatkallaan. Maataloudesta toimeentulonsa saa vain pari prosenttia työväestöstä. Maatalousympäristö koskettaa siis monia muitakin kuin viljelijäperheitä. Maisemalliset arvot ovat lopulta hyvin merkittävä osa maatalouden lisähyötyjä.