puiden takaa.jpg IMG_8095_m.jpg img_9200_m.jpg img_0709.jpg halikonjoki_0.jpg pelto.jpg rypsipelto.jpg ketoneilikat.jpg kesa_-_copy.jpg Aneriojärvi.jpg broilerinlanta_pieni.jpg img_9188.jpg riistapelto_0.jpg rantaniitty.jpg tammihaka.jpg kosteikko.jpg maisemapelto.jpg piippo ruusuruoholla.jpg viljapelto.jpg kuurankukkia.jpg
 

Maatalousympäristö

    Maatalousympäristö on syntynyt vuosisatojen kuluessa nykyisenlaiseksi. Se on syntynyt tarpeesta tuottaa ruokaa asukkaille. Maailman kaupan vapautuminen on muuttanut ruuan kulutustottumuksia omavaraisuuden aikakaudelta merkittävästi. Samalla kun maahan tuodaan ruokatuotteita ja raaka-aineita, niitä viedään maasta pois. Itämerellä seilaa useita rahtilaivoja kuljettaen ruokaa suuntaan jos toiseenkin.

    Kolmasosa suomalaisista elää maaseudulla.  Monet kaupunkilaiset kulkevat päivittäin maaseudun halki työmatkallaan. Maataloudesta toimeentulonsa saa vain pari prosenttia työväestöstä. Maatalousympäristö koskettaa siis monia muitakin kuin viljelijäperheitä. Maisemalliset arvot ovat lopulta hyvin merkittävä osa maatalouden lisähyötyjä.