piippo ruusuruoholla.jpg pelto.jpg puiden takaa.jpg tammihaka.jpg img_0709.jpg rypsipelto.jpg img_9188.jpg rantaniitty.jpg broilerinlanta_pieni.jpg kuurankukkia.jpg IMG_8095_m.jpg maisemapelto.jpg viljapelto.jpg riistapelto_0.jpg kosteikko.jpg halikonjoki_0.jpg Aneriojärvi.jpg ketoneilikat.jpg img_9200_m.jpg kesa_-_copy.jpg
 

Maatalousympäristö

    Maatalousympäristö on syntynyt vuosisatojen kuluessa nykyisenlaiseksi. Se on syntynyt tarpeesta tuottaa ruokaa asukkaille. Maailman kaupan vapautuminen on muuttanut ruuan kulutustottumuksia omavaraisuuden aikakaudelta merkittävästi. Samalla kun maahan tuodaan ruokatuotteita ja raaka-aineita, niitä viedään maasta pois. Itämerellä seilaa useita rahtilaivoja kuljettaen ruokaa suuntaan jos toiseenkin.

    Kolmasosa suomalaisista elää maaseudulla.  Monet kaupunkilaiset kulkevat päivittäin maaseudun halki työmatkallaan. Maataloudesta toimeentulonsa saa vain pari prosenttia työväestöstä. Maatalousympäristö koskettaa siis monia muitakin kuin viljelijäperheitä. Maisemalliset arvot ovat lopulta hyvin merkittävä osa maatalouden lisähyötyjä.

    Vuosittain maatalouden ympäristökorvauksiin käytetään noin 300 miljoonaa euroa. Siitä huolimatta yleinen käsitys on, että tuilla ei ole saatu riittäviä tuloksia ympäristön hyväksi. Mistä mikäkin johtuu, vääristä toimenpiteistä? Pitääkö väite paikkaansa?