rantaniitty.jpg viljapelto.jpg tammihaka.jpg pelto.jpg riistapelto_0.jpg img_9188.jpg Aneriojärvi.jpg halikonjoki_0.jpg kesa_-_copy.jpg IMG_8095_m.jpg kosteikko.jpg broilerinlanta_pieni.jpg kuurankukkia.jpg rypsipelto.jpg maisemapelto.jpg piippo ruusuruoholla.jpg puiden takaa.jpg ketoneilikat.jpg img_9200_m.jpg img_0709.jpg
 

Neuvonta

  Järkeviä vinkkejä uuden ohjelmakauden alkuun!

  Uusi Maaseudun kehittämisohjelmakausi (2014-2020) on lähtenyt käyntiin. Ohjelma tarjoaa niin maatalousyrittäjille kuin maaseudulla toimiville yhdistyksille ja yrityksille lukuisia mahdollisuuksia kehittää elinkeinotoimintaa ja ympäristön tilaa. Uudella ohjelmakaudella esimerkiksi ympäristökorvausjärjestelmä on uudistunut monien toimenpiteiden osalta, joten hyvät neuvot ovat tarpeen, jotta uusi ohjelmakausi saadaan tehokkaasti käyntiin. 

  UUTTA 1.4.2015

  Metsästäjäliiton Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan piirit  järjestivät metsästäjille ja viljelijöille infoiltoja uuden maaseudun kehittämisohjelmakauden luonnon- ja riistanhoidollisista mahdollisuuksista. Tilaisuudessa kouluttajana toimi JÄRKI -hankkeesta, Kimmo Härjämäki. Esitelmä löytyy TÄÄLTÄ (pdf, n. 7 Mt)

   

  JÄRKI -hanke on mukana kantamassa kortensa kekoon uuden ohjelmakauden käynnistyessä. Näille neuvontasivuille kerätään hyödyllistä materiaalia korvausten hakuun liittyen sekä linkitetään hankkeen työntekijöiden esitelmiä.

  Uutena alkaneella ohjelmakaudella on NEUVO2020 -järjestelmä. Myös järkihankkeen projektikoordinaattorit ovat kouluttautuneet järjestelmään. Järjestelmään kouluttautuneilta neuvojilta on mahdollista saada taloudellista tuettua neuvontaa ympäristökorvausjärjestelmän toimenpiteiden mukauttamiseen koko ohjelmakauden ajan sekä yleisneuvontaa seuraaviin teemoihin liittyen: 

  • ympäristö
  • tuotantoeläimet
  • tuotantoeläimet, terveydenhuoltosuunnitelmat
  • kasvinsuojelu ja kasvintuotantotilojen elintarvike- ja rehuhygienia
  • energia
  • luonnonmukainen tuotanto, tuotantoeläimet
  • luonnonmukainen tuotanto, kasvintuotanto