kesa_-_copy.jpg rypsipelto.jpg viljapelto.jpg broilerinlanta_pieni.jpg Aneriojärvi.jpg ketoneilikat.jpg maisemapelto.jpg halikonjoki_0.jpg kuurankukkia.jpg puiden takaa.jpg riistapelto_0.jpg img_0709.jpg piippo ruusuruoholla.jpg pelto.jpg tammihaka.jpg img_9188.jpg kosteikko.jpg IMG_8095_m.jpg img_9200_m.jpg rantaniitty.jpg
 

Mikkolan tila

  Salolainen Mikkolan tila on lupautunut toimimaan Järki-hankkeen sivuilla esimerkkinä siitä, millaisia toimenpiteitä viljelijät voivat ympäristön hyväksi tehdä osana varsinaista tuotantoa.

  Mikkolan tila on valittu vuoden 2013 Suomen ympäristöystävällisimmäksi maatilaksi WWF:n ja MTK:n yhteisessä viljelijäkilpailussa. Lue lisää WWF:n sivuilta ja MTK:n sivuilta ja tutustu Mikkolan tilan omiin nettisivuihin. Järki-hanke onnittelee Peppi ja Marko Lainetta perheineen!

  Mikkolan tila sijaitsee Varsinais-Suomessa Salon kaupungin Halikossa. Mikkolan tilaa viljelevät Peppi ja Marko Laine. He ostivat tilan vuonna 2006 Pepin vanhemmilta. Tila sijaitsee Halikonjoen valtakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella Kuninkaantien tuntumassa. Paikka on ollut asutettuna ja viljeltynä jo vuosisatojen ajan. Maisemat ovat vaihtelevat ja notkoja polveilee suuntaan jos toiseenkin. Jyrkät rinnepellot ovat toisaalta herkkiä erityisesti talviaikaiselle eroosiolle.

  Mikkolan tila kuuluu Purilanjoen valuma-alueeseen, ja vedet virtaavat maatalousalueen halki matalaan Halikonlahteen.

  Mikkolan tilan esittelykuvat: Eija Hagelberg, Sanna Svanberg ja Peppi Laine, ellei toisin mainita.

   

  Mikkolan tilan Baltic Sea Action Summit-sitoumus:

  ”Mikkolan tila: Jakamassa kokemuksia muiden viljelijöiden kanssa”

  Mikkolan tila sijaitsee Salossa, Lounais-Suomessa. Tila on ponnistellut vesiensuojelun ja luonnon monimuotoisuuden parissa viime vuodet. Me sitoudumme antamalla luvan Baltic Sea Action Groupille esitellä tilamme ympäristötoimenpiteitä Järki-hankkeen internetsivuilla www.jarki.fi, koska tarvitaan lisää tietoa maataloudesta ja ympäristöstä. Tällä tavalla muut viljelijät voivat nähdä meidän kokemuksemme erilaisista toimenpiteistä ja heidän päätöksensä niiden toimenpiteiden käytöstä helpottuu.

  Meillä on hyviä kokemuksia muun muassa suojavyöhykkeistä, suorakylvöstä, toimenpiteistä luonnonhyväksi, riistan hoidosta, ja nyt myös kosteikoista, jotka WWF suunnitteli ja rakensi tilallemme. Me osallistuimme myös vuonna 2009 WWF:n kilpailuun Itämeren ympäristöystävällisin maatila. Olemme kiinnostuneita pitämään huolta luonnon monimuotoisuudesta tilallamme, pitämään ravinteet pelloilla ja silti säilyttämään maiseman ja tietysti pitämään pellon maaperä hyvässä kunnossa. Sitä, miten me olemme ratkaisseet nämä kysymykset tilallamme, saa esitellä Järki-projektin internet sivuilla kartoin ja ilmakuvin. Olemme myös halukkaita kertomaan omista kokemuksistamme, emme vain menestystarinoita vaan myös ongelmista näiden toimenpiteiden käytössä.

  Lue koko sitoumus englanniksi

   

  Ilmakuva Mikkolan tilasta Purilanjoen valuma-alueella vuodelta 2005Sorsia kosteikollaLampaita