puiden takaa.jpg viljapelto.jpg kuurankukkia.jpg halikonjoki_0.jpg kesa_-_copy.jpg ketoneilikat.jpg Aneriojärvi.jpg img_9200_m.jpg riistapelto_0.jpg piippo ruusuruoholla.jpg img_0709.jpg broilerinlanta_pieni.jpg kosteikko.jpg rantaniitty.jpg IMG_8095_m.jpg img_9188.jpg tammihaka.jpg maisemapelto.jpg pelto.jpg rypsipelto.jpg
 

Oppimateriaalit

  Oppimateriaalit

  Järki Lannoitteessa tehdään oppimateriaaleja toisen ja kolmannen asteen ammatilliseen koulutukseen. Ne täydentävät oppimateriaalipakettia, jonka Baltic Sea Action Group laati Ravinne- ja energiatehokas maatila -hankkeelle. RE-maatilan materiaalit keskittyvät tiloilla syntyviin omalannoitteisiin ja niiden käsittelyyn tilalla - kuten lantaan, kompostointiin ja tilakokoluokan biokaasulaitokseen - kun taas Järki Lannoitteen materiaaleissa syvennytään kierrätyslannoitteisiin ja oppimateriaalikokonaisuuden tehtävämateriaaliin.

  Yhdessä Livian ammattiopiston kanssa toteutettavien materiaalien hankinnassa käytettiin osallistavaa oppimista, sillä maaseutuopisto Tuorlan oppilaat tekivät tilakäyntejä lannanlevitysaikaan ja dokumentoivat niillä näkemäänsä ja kuulemaansa. Näitä materiaaleja käytetään oppimateriaaleissa, ja kokemusten pohjalta laaditaan tilavierailusapluuna.

  Oppimateriaalit sijoitetaan RE-maatila -hankkeen sivuille sekä pdf -tiedostoina Järki Lannoitteen omille sivuille. 

  Kuva: Sanna Söderlund

  Oppimateriaalit ovat saatavilla:

  Kierrätyslannoitteet RE-maatila -hankkeen sivuilla

  Järki Lannoitteen Padlet-seinä

  Tietokortit

  Tilavierailusapluuna

  Haastattelulomake tilavierailulle

  Tilavierailu Mikkola

  Tilavierailu Rekottila

  Tilavierailu Livian ammattioppilaitos, Tuorla

  Urakoitsijan matkassa

  Hyödyllisiä linkkejä kierrätyslannoitteista ja niiden käytöstä:

  Orgaanisten lannoitevalmisteiden varastointi, levittäminen ja annostelu LeviLogi-hanke