viljapelto.jpg riistapelto_0.jpg tammihaka.jpg piippo ruusuruoholla.jpg ketoneilikat.jpg pelto.jpg img_0709.jpg maisemapelto.jpg Aneriojärvi.jpg kuurankukkia.jpg rypsipelto.jpg rantaniitty.jpg kesa_-_copy.jpg broilerinlanta_pieni.jpg IMG_8095_m.jpg kosteikko.jpg img_9188.jpg img_9200_m.jpg puiden takaa.jpg halikonjoki_0.jpg
 

Oppimateriaalit

  Oppimateriaalit

  Järki Lannoitteessa tehtiin lantaa ja ravinnekierrätystä koskevia oppimateriaaleja toisen ja kolmannen asteen ammatilliseen koulutukseen. Oppimateriaalit tuotetetiin osana oppimateriaalipakettia, jonka Baltic Sea Action Group laati Ravinne- ja energiatehokas maatila -hankkeelle. RE-maatilan materiaalit keskittyvät tiloilla syntyviin omalannoitteisiin ja niiden käsittelyyn tilalla - kuten lantaan, kompostointiin ja tilakokoluokan biokaasulaitokseen - kun taas Järki Lannoitteen materiaaleissa syvennytään kierrätyslannoitteisiin ja oppimateriaalikokonaisuuden tehtävämateriaaliin.

   

  Linkit oppimateriaaleihin:

  Kierrätyslannoitteet RE-maatila -hankkeen sivuilla

  Järki Lannoitteen Padlet-seinä

  Tietokortit

  Tilavierailusapluuna

  Haastattelulomake tilavierailulle

  Tilavierailu Mikkola

  Tilavierailu Rekottila

  Tilavierailu Livian ammattioppilaitos, Tuorla

  Urakoitsijan matkassa

   

  Yhdessä Livian ammattiopiston kanssa toteutettavien materiaalien hankinnassa käytettiin osallistavaa oppimista, sillä maaseutuopisto Tuorlan oppilaat tekivät tilakäyntejä lannanlevitysaikaan ja dokumentoivat niillä näkemäänsä ja kuulemaansa. Näitä materiaaleja käytetään oppimateriaaleissa, ja kokemusten pohjalta laaditaan tilavierailusapluuna.

  Oppimateriaalit löytyvät RE-maatila -hankkeen sivuilta sekä pdf -tiedostoina Järki Lannoitteen sivuilta.

   

  Hyödyllisiä linkkejä kierrätyslannoitteista ja niiden käytöstä:

  Orgaanisten lannoitevalmisteiden varastointi, levittäminen ja annostelu LeviLogi-hanke

  Kuva: Sanna Söderlund