viljapelto.jpg Aneriojärvi.jpg broilerinlanta_pieni.jpg tammihaka.jpg img_9188.jpg ketoneilikat.jpg maisemapelto.jpg piippo ruusuruoholla.jpg kesa_-_copy.jpg rypsipelto.jpg img_9200_m.jpg riistapelto_0.jpg kuurankukkia.jpg rantaniitty.jpg img_0709.jpg kosteikko.jpg pelto.jpg IMG_8095_m.jpg puiden takaa.jpg halikonjoki_0.jpg
 

Ulkomaan esimerkkejä

  Ravinnekierrätyksen kiemuroita Yhdysvalloissa

  Julkaisussa tarkastellaan ravinnekierrätyksen tilannetta ja ratkaisuja Yhdysvalloissa yleisesti. Syvemmin pureudutaan Kalifornian, Illinoisin ja Marylandin oloihin, osana Chesapeakenlahden valuma-aluetta. Lue koko julkaisu tästä.

   

  Ravinnekierrätyksen Eurokiemuroita -julkaisu

  Julkaisu tarkastelee EU:n ravinnevirtoja ja ravinnekierrätyksen kiemuroita sekä EU-tasolla että maaesimerkkien kautta.

  Lataa julkaisu pdf-muodossa

   

  A review of nutrient recycling in the EU-level and some national cases

  Download summary in English (pdf)

   

  Lannan prosessointia Länsi-Flandersissa, Belgiassa

  Länsi-Flandersin alueella Belgiassa on runsaasti kotieläintaloutta. Voimakas lantapaine ja lannan "ylituotanto" on johtanut siihen, että lannan prosessointiin ohjataan lakisääteisesti. Lannan prosessointivelvollisuudesta Belgiassa löytyy lisätietoja alla olevasta Eurokiemurat-raportista, sivut 30-35.

  Lisäksi laajentavien kotieläinyksiköiden tulee vähentää kotieläinsuojista aiheutuvia ammoniakkipäästöjä, kemiallisin sekä biologis-kemiallisin pesurein.

  Lisätietoja ja valokuvia Flandersin lannanprosessoinnista ja ammoniakkipäästöjen vähentämisestä löytyy oheisessa raportissa

  Manure use and processing in West-Flanders